Blogs en webteksten

Met een blog of webtekst spreek je de doelgroep aan, toon je expertise of ga je interactie aan.

Wat is een blog of webtekst?

Een blog of webtekst is een geschreven tekst die specifiek is ontworpen voor online publicatie. Er zit een verschil tussen een blog en een webtekst.

Wat is een blog?
Een blog is informeel en vaak geschreven op een persoonlijke, informele toon. Een blog kan over allerlei onderwerpen gaan, zoals kleding, gezondheid, reizen of technologie. Vaak lees je in een blog tips of advies. Blogs worden dan ook vaak gebruikt om een expertise te tonen aan de lezer of om interactie met lezers aan te gaan.

Wat is een webtekst?
Een webtekst is een tekst met formele en specifieke inhoud, vaak gevuld met nuttige informatie. Een webtekst wordt ontworpen voor specifieke pagina’s op een website. Het kan gaan om productbeschrijvingen, de diensten die je aanbiedt, bedrijfsinformatie, landingspagina’s of andere inhoud die bedoeld is om specifieke informatie over te brengen aan de bezoekers van een website. Webteksten moeten duidelijk, beknopt en gemakkelijk te scannen zijn, omdat gebruikers vaak snel door webpagina’s navigeren. 

Waarom blogs of webteksten?

Met het schrijven van een blog of webteksten zorg je voor een hele hoop vliegen in één klap. Door het schrijven van een blog of webtekst krijg je de kans om waardevolle informatie te delen met de doelgroep. Zo kun je veelgestelde vragen beantwoorden door middel van een blog of een FAQ, vertrouwen opbouwen door wat over de organisatie te vertellen of informatie over jouw product delen door een uitleg te geven over de werking ervan. Hierdoor laat je direct zien dat jouw organisatie de expertise bevat die nodig zijn in de branche. 

Door relevante en boeiende teksten te schrijven spreek je de doelgroep aan en zorg je voor interactie met de doelgroep. Je draagt daarnaast bij aan een goede positionering van jouw organisatie in de zoekmachine. Webteksten kunnen bijvoorbeeld ook SEO-teksten zijn waarmee jouw website hoger in Google komt te staan. In de webteksten kun je tevens relevante interne links verwerken waarmee je lezers doorverwijst naar belangrijke pagina’s op jouw website.

Neem contact op

Wil jij jouw blog(s) en/of webteksten laten schrijven door LEVVS? Neem contact op en vraag een vrijblijvende kennismaking aan! 

Chat openen
Heb je een vraag?
Stel hier je vraag of neem contact op voor het plannen van een kopje koffie of belafspraak!