Brochuretekst

Met pakkende tekst zorgt je ervoor dat een brochure niet in de prullenbak belandt. 

Wat is een brochuretekst?

Een brochuretekst omvat het soort tekst dat geschreven wordt voor plaatsing in een brochure. Het gaat hier om printmedia: de brochure wordt geprint en kun je daadwerkelijk in je handen nemen.

Waarom een brochuretekst?

Als je een brochure pakt in de wachtkamer bij de tandarts of de fysiotherapeut, ben je sneller geneigd om deze te lezen dan wanneer je een brochure ziet liggen op de informatiebalie in de supermarkt. Waarom? Omdat je in de wachtkamer tijd hebt om te lezen en er – naar alle waarschijnlijkheid – nuttige informatie in kan staan over jouw klachten. Denk hierbij aan de medische brochures. 

Een brochure bij de balie in de supermarkt met de promotie van de evenementen in jouw dorp gedurende de zomer pak je minder snel op. Je bent druk, je wilt afrekenen en je moet opschieten: de parkeermeter loopt zo af. Design speelt een grote rol in het besluit: grijp je de brochure mee om deze thuis te lezen of niet? Maar naast het design is ook de tekst van groot belang. Om ervoor te zorgen dat jij de brochure open slaat en verder leest dan de eerste zin is het belangrijk om de juiste woorden te kiezen. Op deze manier wordt jij geprikkeld verder te lezen, de informatie in je op te nemen en zaken te onthouden.

Nu heb ik bovenstaand voorbeeld op jou betrokken. Je herkent het vast wel. Stel nu dat het gaat om een potentiële klant. Deze potentiële klant maakt door middel van de brochure kennis met jouw dienst, product of merk. Dit wil niet zeggen dat deze persoon direct winstgevend is: soms is meer nodig om een persoon over te halen. We noemen een contactmoment als deze – waarbij jouw organisatie bewust of onbewust is getoond aan de doelgroep – ook wel een triggerpoint. 

Wist je dat een mens gemiddeld 8 triggerpoints nodig heeft om tot actie over te gaan? Tijd om door te pakken!

Neem contact op

Je hebt al een brochure en wilt de tekst laten herschrijven. Of je hebt zojuist besloten dat je een brochure wilt laten maken, nu druk op zoek gaat naar iemand die deze kan designen, alvorens LEVVS de teksten kan gaan schrijven.

Leuk! Klinkt als een match. Laten we eens kennismaken. Je zit nergens aan vast en kennismaken kan ook als je nog twijfelt. Neem direct contact op en plan een kennismakingsgesprek in.

Chat openen
Heb je een vraag?
Stel hier je vraag of neem contact op voor het plannen van een kopje koffie of belafspraak!