Persbericht

Informeer de pers en deel nieuws of informatie met het grote publiek.

Wat is een persbericht?

Een persbericht is een officiële tekst die wordt gebruikt om nieuws en informatie te delen met de pers. Je schrijft een persbericht wanneer je iets belangrijks te delen hebt, zoals een nieuw product of een evenement. Het doel van een persbericht is om media-aandacht te genereren en de informatie op de juiste manier over te dragen aan de pers die het nieuws gaat delen. 

Waarom een persbericht?

Een persbericht is van belang wanneer je als organisatie belangrijk nieuws met de media wilt delen over de organisatie, een product of dienst. Het stelt jou als organisatie in staat om op een gestructureerde en professionele manier te communiceren met journalisten en redacteuren. Dit vergroot de kans op publiciteit. In een persbericht kun je de journalist aansporen tot een interview. Mocht een journalist naar aanleiding van het persbericht een interview willen, is het lijntje erg kort en zal hij of zij dit gemakkelijk aan kunnen vragen. 

Door het delen van nieuws of informatie in een persbericht kun je als organisatie ook je stem laten horen over een bepaald onderwerp. In het persbericht kun je als organisatie expertise laten zien en een standpunt innemen over een onderwerp waardoor je autoriteit opbouwt richting de doelgroep.

Neem contact op

Wil je jouw persbericht laten schrijven door LEVVS? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking! Ontvang je graag een offerte? Ook dit kan vrijblijvend! Neem ook in dit geval even contact op.

Chat openen
Heb je een vraag?
Stel hier je vraag of neem contact op voor het plannen van een kopje koffie of belafspraak!