Redigeren

Algehele check-up van jouw tekst voor betere leesbaarheid.

Wat is redigeren?

Redigeren omvat het controleren, verbeteren en herindelen van een tekst. Het doel van redigeren is om de tekst te controleren op taalkundige fouten, te verbeteren in structuur en samenhang, om overbodige informatie weg te nemen en de tekst leesbaarder te maken voor de lezer. 

Waarom een tekst redigeren?
Het laten redigeren van je tekst door een tekstschrijver zorgt ervoor dat een tekst beter leesbaar wordt voor de lezer. De tekstschrijver kijkt met een frisse, nieuwe blik naar de tekst en ziet dingen die je zelf, als schrijver en belanghebbende, over het hoofd ziet. De tekstschrijver zorgt voor structuur en verliest het doel van de tekst hierbij niet uit het oog. Vier ogen zien altijd meer dan twee en dus wordt de tekst ook voorzien van een taalcheck! Overbodige tekst wordt verwijderd waardoor een tekst beknopt en dus leesbaarder wordt. 

Wat wordt er gedaan bij het redigeren van een tekst?

  • Controleren op grammatica en spelling;
  • Structuur verbeteren;
  • Samenhang verbeteren;
  • Overbodige informatie samenvoegen en/of wegnemen;
  • De tekst leesbaarder maken.

Neem contact op

Wil je jouw teksten laten redigeren door LEVVS? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking! Ontvang je graag een offerte? Ook dit kan vrijblijvend! Neem ook in dit geval even contact op.

Chat openen
Heb je een vraag?
Stel hier je vraag of neem contact op voor het plannen van een kopje koffie of belafspraak!