Social media tekst

Kort, bondig en pakkend. Maak kennis met social media in 2023. 

Wat is een social media tekst?

Een social media tekst omvat alle soorten teksten die geschreven worden voor het ondersteunen van een publicatie op een van de vele social media kanalen. Veel gebruikte social media kanalen zijn bijvoorbeeld Instagram, Facebook en LinkedIn. Een social media tekst is de tekst die je leest onder, naast of boven een afbeelding, video of een andere vorm van interactie. Soms kan het zijn dat een publicatie enkel en alleen tekst bevat. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn op Facebook of LinkedIn. 

Een social media tekst is een tekst met een doel. Het doel van een tekst kan verschillen per publicatie. Denk bijvoorbeeld aan een informerende tekst of een enthousiasmerende tekst. Op basis van het doel en de doelgroep wordt de tekst geschreven. 

Waarom een social media tekst?

Een tekst schrijven via social media anno 2023 is zo makkelijk niet… Het moet vooral kort, bondig en pakkend zijn. De nieuwe, opkomende generatie social media gebruikers is groot en snel afgeleid. 

Een tekst schrijven via social media anno 2023 is zo makkelijk niet… Het moet vooral kort, bondig en pakkend zijn. De nieuwe, opkomende generatie social media gebruikers is groot en snel afgeleid. 

Alles wat te lang duurt, van het kijken van een video tot het lezen van een tekst, werkt energiezuigend. Als er bewegend beeld en geluid bij zit is het nog aantrekkelijker, maar tekst… Liever niet. 

Ook de generatie tussen de 25 en 45 jaar, de generatie die kennis heeft mogen maken met de eerste tekenen van social media, zit nog op de kanalen. Zij lezen nog wat meer en zijn nog wat sneller geboeid te houden. Je hebt dus te maken met twee generaties en daarbuiten heel veel verschillende doelgroepen per kanaal. 

Je snapt het al: het is ontzettend moeilijk om een pakkende tekst te schrijven die daadwerkelijk gelezen wordt. Het is van belang om de juiste soort tekst, met de juiste lengte, op het juiste kanaal en ook zeker op het juiste moment te publiceren. De tekst moet daarnaast het eventueel bijgevoegde beeldmateriaal ondersteunen. 

Heb jij de uitgebreide versie volledig gelezen? Zo niet, dan behoor jij wellicht tot een andere generatie... 😉

Neem contact op

Om ervoor te zorgen dat jouw organisatie de juiste doelgroep bereikt en ook daadwerkelijk aanspreekt, kan het goed zijn om het schrijven van social media teksten uit handen te geven. 

Klinkt dit als een match? Leuk! Laten we eens kennismaken. Neem direct contact op en plan een kennismakingsgesprek in.

Chat openen
Heb je een vraag?
Stel hier je vraag of neem contact op voor het plannen van een kopje koffie of belafspraak!